Dandár Gyógyfürdő

dandar

Budapest különböző pontjain számos strand és gyógyfürdő lehetőség kínálkozik, amelyek kihasználtsága napjainkban egyre inkább növekedik. Egyre többek számára fontos az egészség megőrzés, a rendelkezésre álló gyógyvizeink pedig különböző bajok esetében is kedvező hatásúak. A felújított Dandár Gyógyfürdő igen népszerű a kiváló ár-értékarányú szolgáltatásai miatt.

A Dandár Gyógyfürdő 2016-ban a Magyar Termék Nagydíj büszke tulajdonosa lett. A közelmúltban felújított és kibővített fürdő a szolgáltatások sokszínűsége és a sikeres marketing tevékenység eredményeként 45 százalékkal növelte a látogatottságát, 2015-ben közel 120 ezer látogatójuk volt. A fürdő főként a hazai lakosság körében népszerű.

1930-ban nyílt meg a Dandár utcai népfürdő és a második világháborút is szerencsésen vészelte át, így 1945-ben ismét megnyitották. Mint tisztasági fürdő üzemelt, majd egy teljes átalakítás után már gyógyfürdőként nyitották meg újra. 1978-ig a medencékbe a gyógyvizet a Széchenyi fürdőből tartályos kocsival szállították, de azóta saját kúttal rendelkezik.

A víz összetétele

A víz kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos és szulfátos-kloridos hévíz, amelynek a nátrium és fluoridion tartalma.

Gyógyhatása a következő problémák esetében érvényesül:

  • idegzsábák
  • ízületek degeneratív betegségei
  • porckorongsérv
  • félheveny és idült ízületi gyulladások esetén.

2015-ben jelentős felújításon esett át, emellett számos eddig kihasználatlan területét is átalakították. A wellness részleget a korábbi pincerészben hozták létre. A wellness részlegében szaunát, gőzkamrát, pihenő részleget és merülő medencét találnak a látogatók. A parkosított udvaron lévő 2 termálmedencét élményelemekkel gazdagították pezsgőfürdő, nyakzuhany található. A kültérben a 34-36 Celsius fokos gyógyvíz még a hűvösebb napokon is kellemes úszkálást kínál. A beltéri részleg is modernizálásra került, új vizesblokkokat és öltözőket alakítottak ki.

A Dandár gyógyfürdő különféle fürdő és gyógy szolgáltatásokat kínál.

Fürdőszolgáltatások

Társas termálfürdő, kültéri termál medencék, szauna, mini szaunavilág, a kerti napozó.

Gyógyszolgáltatások

A fürdő termálszolgáltatásait a 14 év alattiak csak orvosi rendelvényre vehetik igénybe.

Gyógymasszázs, kádfürdő, szénsavas kádfürdő, aroma masszázs, víz alatti vízsugármasszázs.

A Dandár fürdőben emellett pedikűr kezelések, büfé és ivókút található. Kozmetikai termékeket is értékesítenek, budapesti gyógyfürdők vizének felhasználásával – Gellért, Széchenyi,Rudas- készült tusfürdők, masszázskrémek, és samponok különböző kiszerelésben vásárolhatóak meg. A termékeket termálvíz felhasználása mellett különböző gyógynövényekkel, (mint a nyírfa levél, bíbor kasvirág, orvosi zsálya), és értékes olajokkal (jojoba, szőlő és tökmag) gazdagítják.